Overdækket terrasse

Nyd sommeren længere med en overdækket terrasse

Nyd sommeren længere med en overdækket terrasse

Der er op til flere måder, du kan nyde din have, når det ikke er højsæson, for der er flere måder at få en overdækket terrasse.  En af dem er meget klassisk, du kan få dig en parasol. 

En stor parasol er klart den billigste løsning, hvis du vil overdække din terrasse. Det er dog vigtigt, at du køber en ordentlig parasolfod, som er tung, da du ellers risikerer, at den vil vælte, når det blæser. Derudover kan det være en fordel for dig at montere barduner som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, så den ikke blæser væk. 

En markise gør, at du kan nyde udelivet

En markise vil være en oplagt måde at overdække din terrasse. Den vil både give ly for regn og dug, give skygge om sommeren og skærme for solen, så din bolig ikke bliver alt for varm. En anden fordel er, at den intet fylder, når den er rullet op. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste markiser bliver kedelige at se på med tiden, fordi de bliver påvirket af vind og vejr. Derfor vil en billig markise være lige så god som en meget dyr en, for det meste. Der er et prisspænd mellem 1.000 og 20.000 kr.

En rammeoverdækning du selv kan bygge

Hvis du ikke er der, hvor du vil bygge en veranda, kan du overveje en rammeoverdækning. Der kan du lave en ramme af lægter, som bliver holdt oppe af søjler. Dette giver både en mere holdbar og mere vindmodstandsdygtig overdækning.

Hvis du er handy, er det også noget, du forholdsvis nemt selv kan bygge, og du skal derfor kun bruge din egen tid og materialer. Derefter monterer du enten plastikplader eller et stort sejl over konstruktionen, som er det, der holder det tørt. Hvis du gerne vil have læ fra siderne, kan du også bruge sejl som gardiner, som kan trækkes til og fra.