Listedækning til tag

Listedækning er en af mange muligheder, man kan benytte sig af med sit tag, og hvis du ser på de mange forslag, man kan falde over, så kan det blive svært at vælge.

Man kan dog slå et slag for listedækning af den moderne art, for det er faktisk noget, som der har traditioner lang tid tilbage i tiden, som der virker meget dansk, når man ser på, hvordan det blev opdaget og senere viderebenyttet.

For det kommer faktisk af fiskerne, der i sin tid fandt på en metode til at gøre deres både mere modstandsdygtige mod at synke og tage vand ind, så de holdt tættere.

Og de fiskere var jo kloge, så de tog den metode med retur til deres hjem, hvor de tætnede deres bygninger med samme metode, for når én metode virkede på ét middel, så kunne man jo lige så godt kopiere det videre.

Nu om dage er det en moderne listedækning

Det var jo også en billigere metode, at når man nu havde lavet rigeligt til at dække ens båd, så kunne man jo også bruge det til ens hjem og dermed tag, så man kunne spare en tagdækker væk og gøre det selv.

Den gammeldagsmetode bruger man ikke i dag, men sådan, som man gør det i dag, er faktisk en forlængelse af, hvordan man gjorde det dengang.

Det er bare meget mere holdbart og flottere at se på, men det giver stadig et rustikt udseende at se på.

Derfor er det måske ikke en ønsket metode til alle husejere, men man kan jo se på, hvordan andre har brugt det som eksempler, så man kan få en fornemmelse af, om det er noget for en selv.

Det skal nok helst passe sammen med designet på resten af huset, men når man så har valgt den her metode, så har man valgt en tradition med stolte rødder.