PTFE tape

Det kan du bruge PTFE tape til

Det kan du bruge PTFE tape til

editorial

PTFE tape er en effektiv non-stick type tape, der blandt andet bruges af VVS’ere, men som også er modstandsdygtig overfor høje temperaturer. Tapen har en god gevindtætning og VVS’eren bruger den derfor til at forsejle rør og skabe med. Vil du vide mere om PTFE tape? Læs med i denne korte guide.

Hvad er PTFE – hvad er det lavet af?

Navnet på tapen stammer fra dens kemiske sammensætning. Denne kaldes for polytetrafluorethylen. Du kender det formentlig som teflon, der også bruges i et væld af andre sammenhænge.

Tapen er ikke blot som en almindelig tape. Den er af industriel kvalitet og kan virkelig holde til noget. Den kan skabe tætninger, ligesom den også kan modstå høje temperaturer. Tapen har pga. dens sammensætning en lang levetid. 

PTFE tape

Her bruger man PTFE tape i dag 

PTFE tape koster noget mere end almindelig tape. Det er heller ikke bare til at finde i byggemarkederne. Det er generelt fordi, det er fagfolk, der benytter sig af tapen.

Det er f.eks.:

VVS’er og blikkenslagere – i denne branche bruges tapen til at forsejle rør og skabe. Her er den god, idet rørledninger kan have forskellige temperaturer, og dem kan tapen således modstå. 

Tapen bruges også i brancher, hvor plastikmateriale skal forsejles. Hvor det f.eks. skal kunne modstå en høj temperatur. Det kan det, fordi tapen er belagt med teflon. Du kender sikkert teflon fra dine gryder og pander i køkkenet.

Med sin teflon belægning smelter tapen ikke, og det gør den god til et væld af konstruktioner. PTFE tapen bruges typisk til mindre lækager og lufthuller

Findes der flere typer PTFE tape?

Der findes flere slags PFTE tape. Og det er vigtigt, at du køber den rette slags til dit formål. Derfor er det en god idé at rådføre dig med producenten af tapen, så du får indkøbt den rette slags.